Rriten masat e sigurisë në blegtorinë e Fierit nga frika e “plasjes”

Rriten masat e sigurisë në blegtorinë e Fierit nga frika e “plasjes”

387
SHPËRNDAJE

Rasti I fundit I antraksit I shfaqur në blegtorinë e Gjirokastrës ka bërë që të kthehet vëmëndja tek gjedhët dhe të i mtat edhe në blegtorinë e Fierit.
Drejtoresha e shendetit , pyjeve dhe veterinarisë ne bashkinë Fier Luiza Strati  ka shpjeguar  se rasti në Gjirokastër me antraks  ngre si shqetesim dhe nje kontroll mbi situaten edhe ne Fier megjithese blegtoria  ne rrethin Fier eshte jashte zonen se rrezikut nga plasja apo antraksi pasi , gati 10 vjete me pare eshte kryer vaksinimi ne te gjitha tufat e bagetive.Detyra e inspektoreve te veterinarise ne kete periudhe eshte kontrolli ne cdo tufe ne bashkpunim me blegtoret si dhe njesite ku kryhen therjet 
I kontaktuar per kete problem Andon Cuko kryeveteriner  I drejtorisë së bujqësisë së qarkut Fier ka qene ne nje qendrim per kete ceshtje me sherbimin veterinar te bashkise Fier . Sipas Cukos ka dhjetë vjet që blegtoria e Fierit është jashtë zones se rezikut nga antraksi ndersa situata eshte ne monitorim te vazhdueshem edhe per te ndalur levizjet dhe transportin nga dermatoza nodulare . Deri tani situata eshte nën kontroll  prej tufave te blegtoreve deri ne thertore dhe njesite e shitjes mishit e bulmetit

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.