Rriten cmimet e produkteve bujqesore vendase ne Fier

Rriten cmimet e produkteve bujqesore vendase ne Fier

235
SHPËRNDAJE

Tregjet e fruta perimeve dhe vecanerisht perimeve kane pesuar nje rritje ne cmim qe rezulton e rritur me gati 50 % me shume nga periudha e vetem dy muajve me pare .Produktet bujqesore shkojn ne 40-70 leke te reja te rritura ku cmimi rekord eshte domatja qe shitet sot ne njesite tregtare me 130 lek te reja.

 Per konsumatoret rritja e cmimeve konsiderohet nje spekullim qe ndodh ne vendin tone ku perfitues jane tregetaret qe e blejn produktin e fermerit nga fusha me vetem 400-500 lek dhe e shesin ne treg me 130 lek

Edhe pse produktet bujqesore vendase njohin nje rritje disa here me te larte nga viti paraardhes , 102 mije ton per export dhe ne tregun vendas kjo nuk ka penguar tregtaret te rrisin cmimin ne shitje per konsumatoret. 

Sipas tregtareve cmimet e rritura justifikohen me rritje te cimit nga fermeri per shkak te vleres ne rritje ne mbare tregun vendas dhe per eksport si dhe te kostos se transportit nga fermeri ne treg.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.