Reduktohen kerkesat e lejeve te ndertimit ne Fier

Reduktohen kerkesat e lejeve te ndertimit ne Fier

211
SHPËRNDAJE

Reduktohen kerkesat e ndertimeve te reja ne Fier .Sipas te dhenave nga Drejtoria e Kontrollit dhe Planifikimit te Territorit Urban ne Bashkine  Fier,kerkesat per leje dhe sheshe ndertimi per pallate shumekateshe apo shtepi banimi per kete periudhe te ketij viti ka qene i ulet .

Nga 61 aplikime per leje ndertimi  ,30 prej tyre jane ndertime te reja ,ndersa nje pjese e tyre kerkon riparime apo ndryshime destinacioni. Renia e kerkesave per leje ndertimi ka nje reduktim te theksuar nga viti ne vit jo vetem per shkak te dokumentacionit te rritur dhe kerkesave per leje ndertimi por edhe si shkak i mungeses se blerjeve per apartamentet e reja. 

Per bashkine fier renia e kerkesave per ndertim redukton edhe te ardhurat ne buxhetin e saj per vet perfitimin qe rrjedh sipas ligjit per taksen e infrastruktures nga cdo objekt i ndertuar

Ka ende me qindra apartamente te ndertuara ne 5 vitet e fundit te cilat ende nuk jane shitur .Tregu imobiliar ka pesuar nje renie ne gati 60-70% ,ndersa lidhet me shkaqet e mungeses se parase ,krizes ekonomike dhe nje zinxhiri te gjate problematikash social ekonomike ne vend. 

—Viti 2017 ,61 aplikime per leje ndertimi——

—Leje Prishje ndertimi 3 objekte

 —Shtyrje afati per leje ndertimi, 10 objekte

—Leje per ndryshim fuksioni ,3 objekte

—Leje ndertimi per ndertim te ri deri 250 m katror (11 leje

—Leje ndertimi me shume se 250 metra katror ,19 0bjekte

—Leje infrastrukturore ,6 objekte

—Leje per ndertim ,pa ndryshim funksioni ,3 objekte

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.