Qindra hektar toke bujqesore rezulton e demtuar ne rrethin e Fierit.

Qindra hektar toke bujqesore rezulton e demtuar ne rrethin e Fierit.

194
SHPËRNDAJE

Qindra hektar toke bujqesore rezulton e demtuar ne rrethin e Fierit.Rreth 200 ha toke rezulton e demtuar per shkak te mocalizimit nga permbytjet ne zonen e Mbrostarit dhe Rremas te Divjakes .
Nderkohe nje demtim i trasheguar nga vitet e meparshme rezulton edhe per nje siperfaqe prej 24 ha toke bujqesore ne afersi te lumit Vjose. Siperfaqja e demtuar eshte rezultat i gerryerjeve nga prurjet e shumta te lumit Vjose .Te demtuar njekohesisht rezultojne edhe mbi 22 ha toke e zhavorrizuar si pasoje e grumbullimit te inerteve per ndertim apo nga pasoja e daljes se lumenjve
Per inspektorin e mbrojtjes se tokes ne Qarkun Fier Pellumb Saliaj ka nisur edhe ndertimi i peneleve mbrojtese. Jane kryer 24 kontrolle peragjate kesaj periudhe te pare 8 mujore te ketij viti per evidentim te rasteve te ndertimeve pa leje ne token e bujqesore. Nga kontrollet ndoshta per te paren heren nuk eshte evidentuar ndertim pa leje pasi ne dy raste eshte bere njoftimi dhe menjeher subjektet kane ndalur tentativen per ndertim. Problem mbetet mungesa e inspektoreve te inspektoriatit te tokes bujqesore. Nga 4 insepktor tani eshte vetem nje inspektor duke bere te pamundur kete detyre

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.