Projekti per Markaten e Fierit

Projekti per Markaten e Fierit

411
SHPËRNDAJE

Qeveria Shqiptare ka lancuar projektin e ndërtimit të Markatave Ushqimore në Bashki të ndryshme. Ky projekt konsiston në ndërtimin e qendrave të përbashkëta të shërbimeve ushqimore, me sipërfaqë kryesisht nga 2000 – 4000 m2 secila dhe me kapacitet nga 200 deri në 400 sipërmarrje ekonomike secila.

Në këto markata do të mund të ndërthuren dhe zhvillohen deri në 10 shërbime paralele, nga shitja dhe tregtimi i produkteve ushqimore dhe bujqësore, e deri në shërbimet e paketimit, ambalazhimit, marketimi, ndërlidhjes etj, të cilat do të mund të krijojnë produkte të reja si dhe një potencial të ri të zhvillimit ekonomik dhe të punësimit, sidomos për zonat më pak të favorizuara.Markata e Tiranës dhe ajo e Fierit janë dukë u ndërtuar për të vazhduar më pas me atë të Durrësit, Elbasanit, Vlorës dhe cdo bashkie tjetër e cila do të jetë e interesuar.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.