Pastrimi i kanaleve kulluese kthen  ish kënetën e Sheqishtes ne toke bujqesore

Pastrimi i kanaleve kulluese kthen  ish kënetën e Sheqishtes ne toke bujqesore

287
SHPËRNDAJE

 Mos pastrami prej më shumë se 25 vjet I kanaleve kulluese e vaditëse në njësinë Administrative Zharrëz bashkia Patos ka bërë që ish fusha të rikthehej në kënetë dhe fermerët të humbisnin dëshirën për të punuar tokat. Nisja prej 45 ditësh e pastrimit të këtyre kanaleve ka bërë që fermerët e zonës ti rikthehen punës në bujqesi

mësohet se në këto 45 ditë janë pastruar mbi 10 km kanale kulluese e vaditëse duke bërë që të sigurohet uji në rezervuarin e Zharrzës për vaditjen e mbi 150 ha toke për sezonin verë – vjeshtë ndërkohë që pjesa tjetër vaditet nga uji I lumit Seman nëpërmjet pompave që e marrin ujin nga lumi dhe vadisin tokat.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.