Nuk funksion kullimi,ne uje,60 ha toke,ne Mbrostar

Nuk funksion kullimi,ne uje,60 ha toke,ne Mbrostar

190
SHPËRNDAJE

Gjurmet e shirave dhe permbytjes se disa diteve me pare ende nuk jane thare ,ne Mbrostar.Rreth 60 hektare toke bujqesore ,vazhdon te jete ne uje . Sipas informacionit te Drejtorise Rajonale te Bujqesise ne Fier ,jane gati 13 hektare toke bujqesore e pandare shtet dhe 47 hektare te tjera prone e fermereve ,qe u ka rene fati i keq ,ta kene per prone pasi permbytet vazhdimisht.Specialiste nga drejtoria e bujqesise kane shpjeguar se bllokimi i kanalit te ujrave te larta eshte i problem prej vitesh ,pasi kuota e ulet e kesaj siperfaqe ,ben qe uji te mbetet aty per nje kohe te gjate. Te gjitha ujrat qe rrjedhin nga pjerresia e kodrave te Fshatit Mbrostar grumbullohen tek kjo siperfaqe     qe me pare kullonin nga kanali qe shkon paralel me autostraden qe sot eshte i bllokuar dhe pa pastruar . Fermeret e kesaj zone e kane te veshtire jo vetem te punojne keto siperfaqe por nuk mund te hyjne dhe kalojne atje. Gjithe situata eshte kthyer ne problematike pas nderyimkt te autostrades Lushnje -Fier e cila ne kete pjese eshte nen kuote duke bllokuar edhe kanalin kullues. Bordi i kullimit ka derguar zyrtarisht ankesen per kete demtim qe ka shkaktuar kompania zbatuese gjate punimeve te autostrades ndersa ende nuk ka marre zgjidhje

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.