Nis vaksinimi kunder virusit te dermatozes nudolare ne Qarkun Fier

Nis vaksinimi kunder virusit te dermatozes nudolare ne Qarkun Fier

375
SHPËRNDAJE

Nis vaksinimiKunder sëmundjes së dermatozës nudalere qe u be shkak edhe e bllokimit te transportit te tufave ne blegtori dhe therjes dhe konsumit te mishit te gjedhitVaksinimi ka disa ditë që ka nisur  në disa njësi administrative të bashkisë Fier në tufëza mbi 15 krerë gjedhe. 

Eshte shperndare  sasia  e parë prej 1 200 doza dhe  ka mbrritur edhe vaksina e dytë me 1 200 doza të tjera e cila është shpërndarë dhe po kryhet vaksinimi I gjedhëve.Vaksinimi po kryhet në njësitë administrative Libofshë, Dërmënas, Levan dhe Cakranit.

 Kryerja e vaksinimit po kryhet nen monitorimin dhe prezence te vazhdueshme te inspektoreve te zyrës së veterinarisë dhe pyjeve në bashkinë Fier si dhe nga Drejtoria Rajonale e Bujqesise ne Fier.Nga Drejtuesja e ketij sherbini ne bashkine Fier Luiza Strati  deri më sot nuk ka pasur asnjë rast të shfaqes së kësaj sëmundje në bashkinë Fier, por gjithësesi masat janë marrë.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.