Ministri Haxhinasto inspekton By-Passin e Fierit

Ministri Haxhinasto inspekton By-Passin e Fierit

580
SHPËRNDAJE

Ministri i Transporteve Edmond Haxhinasto ka inspektuar nga afer ecurine e punimeve per by – passin qe do te lidh autostraden Lushnje-Fier me Levan-Tepelene dhe Levan -Vlore. Ministri Haxhinasto ka pranuar vonesat e punimeve ne kete nyje te rendesishme prej 22km qe duhet te perfundonte ne prill te ketij viti por eshte shprehur se msrrveshja e re me autoritetin rrugor dhe kompanine  Italiane Serenissima ka rifilluar punen ne kete veper duke shtuar edhe volumin e punimeve disa here me teper nga me pare dhe per kete punojne mbi 100 mjete transporti si dhe hidhen 8000 metra kub material .Deri tani jane kryer gati 50% te punimeve ndersa kjo jep siguri per perfundimin ne kohe optimale te ketij aksi rrugor. Ministri Haxhinasto gjithashtu i eshte pergjigjur edhe pyetjese se medias mbi taksen e rruges se Kombit te vendosur per kalimin e automjeteve. Sipas tij askujt nuk i pelqen te paguaj taksa dhe sidomos per kalimin ne rruge ndersa dhenia me koncension per kete qellim eshte i nevojshem dhe detyrueshem per mirembajtjen e rruges , tunelit, urave dhe skarpateve.  Pervec projekteve ne zbatim te rrugeve neper shqiperi Ministri Haxhinasto ka thene se po behen perpjekje per ndertimin e aeroportit te ri ne jug te vendit per te cilim i eshte besuar projekti fizibilitwtit nje kompanie

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.