Merr fund sektori i ndertimit ne Fier,qindra apartamente pa shitur

Merr fund sektori i ndertimit ne Fier,qindra apartamente pa shitur

525
SHPËRNDAJE

Terheqja e investitoreve ne sektorit ndertues ne fier po thellohet.Kerkesat e tyre per leje dhe sheshe ndertimi per pallate shumekateshe kane shkuar ne nivelin zero .Sipas komunikimit mes sektorit te ndertimit dhe dhomes se tregetise ne fier ka ende me qindra apartamente te ndertuara ne 4 vitet e meparshme te cilat nuk jane shitur.

Presidenti i Dhomes Tregetise Fierake Shezai Cobo eshte shprehur se tregu imobiliar ka pesuar nje renie ne gati 60% Shkak kryesor i kesaj situate eshte renia e interesit te blerjes se apartamenteve te banimit nga mungesa e parase ne komunitet si dhe nje zinxhiri te gjate problemesh sociale ku tashme pjesa me e madhe e tyre emigrant apo fermere nuk investojne per blerje apartamentesh por ne imvestim ne buiqesi e blegtori. Nderkohe kompanite ndertuese jane te frikesuar nga kriza financiare si dhe nga  norma e ulet e fitimit per vete faktin e vendosjes se kondicioneve te reja urbane si dhe koificentin e ulet te shfrytezimit te shesheve per ndertim

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.