Leviz Albania ne Fier per forcimin e demokracise vendore.

Leviz Albania ne Fier per forcimin e demokracise vendore.

398
SHPËRNDAJE

Pas takimeve te zhvilluara ne Lezhe dhe ne Vore “Leviz Albania” per konkursin e ideve te Shqiperise mesme ka zhvilluar takimin e radhes ne Fier.
 Qellimi I ketij takimi eshte prezantimi I concept ideve para bordit te grandeve , ka pohuar per median Valbona Kuko drejtore ekzekutive e kesaj levizje  
Leviz Albania permes mbështetjes së shoqërisë civile, individëve dhe grupimeve të tyre si kampione të demokracisë, synon të forcojë jovetëm demokracinë vendore por edhe rolin aktiv të qytetarit në konsolidimin e marrëdhënies komunitet – qeveri vendore.

Thirrja e dytë për aplikime qëndroi e hapur për tre jave kalendarike, prane LevizAlbania mbërritën 206 aplikime të cilën mbuluan gjeografikishttë 61 bashkitë e vendit. Për në fazën e “Konkruseve të Ideve” u kualifikuan 50 koncept ide, të ndara në tre grupe sipas zonave të zbatimit të parashikuara nga aplikantët.

Në përfundim të çdo konkursi, Bordi i Granteve, në prani të përfaqësuesit të Ambasadës Zvicerane në Shqipëri, do të miratojë më kusht projektet që kalojnë në fazën tjetër. Bordi i Granteve është i përbërë nga përfaqësues të shoqërisë civile dhe medias nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia. 


S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.