Kruja me e vizituara në Shqipëri

Kruja me e vizituara në Shqipëri

82
SHPËRNDAJE

Qyteti i Krujës është një nga destinacionet e pakta turistike në Shqipëri që të çon në periudhën arkitekturore osmane.

Si një nga trashëgimitë kulturore dhe historike të këtij qyteti, Pazari i Vjetër Krujës pret vizitorë nga Shqipëria, rajoni dhe gjithë bota pothuajse në çdo stinë të vitit.

Në territorin e sotëm të Shqipërisë ka pasur shumë objekte dhe zona historike si hamame, çarshi e tjerë.

Këtu mund të përmenden edhe Pazari i Gjirokastrës, Delvinës, Korçës, Elbasanit, Tiranës e tjerë.

Ndërkohë, në ditët e sotme, vetëm pak prej tyre kanë mundur t’i rezistojnë kohës. Njëri prej tyre është edhe Pazari i Krujës i cili për nga arkitektura është tipik i periudhës osmane.

Zona turistike Pazari i Krujës është cilësuar monument kulture i kategorisë së parë nga Instituti i Monumenteve të Kulturës së Shqipërisë dhe është një nga destinacionet turistike më të vizituara në vend në çdo stinë të vitit.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.