Jo icenerator ne Azotik!Hyundai kerkon nje uzine per pjese kembimi per Ballkanin

Jo icenerator ne Azotik!Hyundai kerkon nje uzine per pjese kembimi per Ballkanin

5784
SHPËRNDAJE

Ka perfunduar faza e pare e  rehabilitimit te  ish uzines se plehrave kimike te  Azotiku-t ne Fier. Rehabilitimi i zones ne fjale vjen pas aplikimit te projektit te kerkuar edhe nga bashkia Fier jo vetem per te ndryshuar  pamjen  kesaj zone  por per ta rikthyer kete zone ne nje shesh te gatshem per investitoret .

Arnando Cupa ,drejtuesi i  uzines ne konservim Azotik eshte shprehur se pas kesaj faze te pare rehabilituese ka disa projekte per te shendruar zonen ne fjale ne disa destinacione  ne sherbim te investitoreve apo bizneseve.

Deri tani jane afruar 3 investitore te huaj per te investuar ne kete zone ku me teper interes te vazhdueshem ka treguar kompania e makinave Hyundai ku ka paraqitur nje projekt me nje vlere investimi 50 mln euro per prodhimin e pjeseve te kembimit per Vendet e Ballkanit.

Drejtuesi i Uzines Azotik ne Konservim Arnando Cupa ka hedhur posht cdo hipoteze se mbi kete shesh do te ndertohet iceneratori per menaxhimin dhe perpunimin e mbetjeve urbane. Drejtuesi Cupa ne kete menyre ka kundershtuar deklaratat e ish -Kryeministrit Berisha se po behet gati te ndertohet ne kete shesh nje icenerator

Ministria e Industrise dhe Energjitikes ka financuar afro 1 milion euro, ( firma zbstuese AlbStar)per zbatimin e projektit ne terren duke mundesuar shembjen dhe pastrimin e objekteve te amortizuara  te cilat rrezikonin te shembeshin.Rehabilitimi i Ish Azotikut nisi ne Shtator te vitit te kaluar

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.