Interesim i fermereve per certifikimin e tokes bujqesore ne Fier

Interesim i fermereve per certifikimin e tokes bujqesore ne Fier

290
SHPËRNDAJE

Pas vendimit te qeverise shqiptare ka nisur zbatimin ligji per certifikimin e tokes bujqesore .Edhe per fermeret e qarkut fier ligji ne fjale ka rritur interesimin per te rregjistruar dhe marre ne dore certifikaten e pronesise si akti themeltar per njohjen e prones se tyre. Drejtuesi i Zyres se Rregjistrimit te Pasurive te Paluajtshme ne Fier Gani Bendo eshte shprehur se pas daljes se VKM per certifikimin e tokes bujqesore kryehen rreth 40 aplikime nga fermeret per certifikimin e tokes bujqesore. Me marrjen e certifikates se pronesise per token bujqesore fermeri eshte i sigurt dhe legjitimon pronen e tij duke e lejuar te kryeje edhe trasaksione apo qiramarrje.Perafersisht shkojn ne mbi 600 aplikimet mujore nderkohe qe ne kete periudhe jane rritur trasaksionet per prona te ndryshme dhe vecanerisht ne shitjen e apartamenteve. Ardhja e emigranteve ne kete periudhe ka rritur mundesin e fluksit ne sportele ndersa zyra e rregjistrimit ka rritur kohen e sherbimit

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.