Informacioni i Policise Fier per situaten ne zonat e permbytura

Informacioni i Policise Fier per situaten ne zonat e permbytura

107
SHPËRNDAJE

Drejtoria Vendore e Policisë Fier

Më datë 04.02.2018, lumi Vjosë ka dalë nga shtrati në tokat bujqësore të fshatrave Kafaraj, Kashisht, Ferras, Roms dhe është futur te N/Stacioni i pompave të ujit në fshatin Kafaraj. Lumi Vjosë ka shumë prurje, sidomos në zonën e Përmetit dhe Tepelenës. Nga lumi Shkumbin uji është futur në tokat bujqësore në fshatrat Çerem Shkumbin dhe Çerem e Poshtme, Divjakë, si dhe në tokat e fshatit Thanasaj Bushk, Lushnjë. Në Njësinë administrative Frakull, uji i lumit Vjosë është futur në tokat bujqësore, në serat me perime e luleshtrydhe të fshatrave Kafaraj, Çerven, Sheq Musalalaj e Kashisht dhe në oborret e banesave në fshatin Thanasaj Bushk, Lushnjë. Nga lumi Vjosë e Shkumbin, uji është futur në tokat e fshatrat Kafaraj, Çerven, Sheq Musalalaj, Kashisht, Ferras, ku ka prani uji në 20 banesa në Çerven dhe 20 banesa në Ferras, si dhe në oborret e banesave të tjera. Një pjesë e banorëve janë te të afërmit. Rruga e vjetër Levan-Vlorë, është i pakalueshëm nga prania e ujit dhe lëvizja bëhet nga autostrada. Në aksin rrugor Levan-Tepelenë ka dalje të lumit Vjosë, pa probleme për qarkullimin e automjeteve. Punohet për normalizimin e situatës.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.