Hiqen nga ndihma ekonomike 330 familje te varfera ne Fier

Hiqen nga ndihma ekonomike 330 familje te varfera ne Fier

172
SHPËRNDAJE

Shteti Shqiptar nepermjet politikave te zbatuara ne skemen e re te ndihmes ekonomike duket se ne vend te ndihmoj po u “shtrengon litarin ne fyt” familjeve te varfera

Reduktohet numri i familjeve perfituese te ndihmes ekonomike ne Bashkine Fier.Sipas te dhenave te shprehura nga Sherbimi Social , per muajin Janar te vitit 2018 munden te perfitojne ndihme ekonomike vetem 260 familje nga 590 qe ishin perfituese ne vitin e kaluar.Numri i familjeve qe u eshte mohuar ndihma ekonomike apo te skualifikuar shkon ne gati 1004 familje

Pasi ka ndodhur ky skualifikim per familjet ne fjale kane qene te shumta dhe ankesat ne Sherbimin social te Bashkise Fier. Mesohet se ky skualifikim apo reduktin i numrit te familjeve perfituese te ndihmes ekonomike ka ardhur nga perzgjedhja e sistemit sipas kritereve te reja te Ministrise se Shendetesise dhe Mbrojtjes Sociale.

Per muajin Shkurt te ketij viti 800 familjet e varfera kane ri-aplikuar duke mos hequr dore nga e drejta per te apkikuar dhe te perfituar ndihmen ekonomike si mundesia e vetme per mbijetese

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.