Gjykata ndalon ndertimin e HEC ne VJOSE

Gjykata ndalon ndertimin e HEC ne VJOSE

95
SHPËRNDAJE

Banoret e Kutes Mallakaster kane fituar luften me Ministrine dhe Qeverine Shqiptare per ndertimin e HEC mbi lumin Vjose. Sot Gjykata Administrative ka qyajtur te pavlefshme lejen mjedisore

Sipas gjykatës administrative, deklaratat mjedisore janë të pavlefshme pasi ndërtimi i HEC-it do të dëmtonte ekosistemin.
“Deklarata mjedisore është e pavlefshme. Është shkelur ligji pasi nuk janë bërë dëgjese publike”, është shprehur trupi gjykues.
Tre organizata mjedisore në mbrojtje të lumit të Vjosës dhe banorë të prekur nga hidrocentrali i Poçemit paditën të premten Ministrinë e Mjedisit, Ministrinë e Energjetikës dhe Agjencinë Kombëtare të Mjedisit, ndërsa kërkuan që gjykata ta shpallë kontratën të pavlefshme.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.