Fruta-perimet e qarkut Fier eksportohen ne 13 vende te BE

Fruta-perimet e qarkut Fier eksportohen ne 13 vende te BE

584
SHPËRNDAJE

Rriten eksportet e produkteve bujqesore Fier per kete periudhe te ketij viti.Rreth 40% e eksporteve eshte arritur vetem per muajin Qershor dhe keto dite te Korrikut.Sasia ne total e eksporteve per kete 6 mujor shkon ne 51,5 mije tone fruta dhe perime ose 141% me shume sa i gjithe eksporti i vitit te kaluar. Drejtuesi i sherbimit keshillmore ne drejtorin e bujqesis rajonale fier Muhamet Baboci eshte shprehur se ne produktet qe ekportohen peshen me te madhe e perbejne eksporti ne domate,kastravec si dhe luleshtrydhe. Vendet eksportuese jane vendet e rajonit ndersa eshte zgjeruar kete vit harta e vendeve eksportuese per produktet bujqesore te qarkut fier ne 19 vende ku 13 jane shtete te Bashkimit Europian si Italia,Austria,Gjermania,Holande,Suedi,Belgjik,Franc,Danimark deri ne Norvegji
Por rritja e eksporteve shpjegohet eshe per arsye te rritjes se siperfaqes me sera ne rrethin fier .Kete vit siperfaqja ne sera shkon ne 210 hektare ku 65 hektare jane mbjelle me luleshtrydhe dhe manaferra ndersa 145 ha jane mbjelle me perime. Rritja e siperfaqes ne sera rezulton e rritur ne njesine administrative Strum , Zharrez dhe Frakull te rrethit Fier . Siperfaqja me sera ka qene 130 ha ndersa kete vit shkon ne 210 ha ose e rritur me 80 ha me shume.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.