Foto/Protesta e Zharrezes , dhe qendrimi i Ministrise se Industrise dhe Energjitikes..

Foto/Protesta e Zharrezes , dhe qendrimi i Ministrise se Industrise dhe Energjitikes..

181
SHPËRNDAJE

Ndersa banoret e Zharrezes kane nisur sot marshimin ne kembe  drejt Tiranes ne shenje proteste ndaj qeverise dhe institucioneve qe nuk plotesuan kerkesat e tyre per demshperblimin e banesave te demtuara nga “termetet” e kompanise ” Bankers”ka ardhur edhe reagimi i tyre.Sipas nje komunikimi me kryetaren e Bashkise Patos Rajmonda Balili dhe Deputeten e PS Antoneta Dhima ,eshte shprehur qendrimi i tyre qe eshte ne zgjidhjen e problemit te banoreve te Zharrezes duke sqaruar opinionin publik mbi hapat me te cilat keto institucione si Ministria e Emergjitikes , Bashkia Patos dhe Prefektuara ,kane nderrmare ne perputhje me ligjin per te plotesuar kerkesat e ndaj banoreve te Zharrezes.


 Takimi ne fjale eshte zhvilluar ne prani te Zëvendësministri i Energjisë dhe Industrisë Z.Ilir Bejtja, Kryetarja e Bashkisë Znj.Rajmonda Balilaj, Deputetja Znj.Antoneta Dhima, Prefekti i Qarkut, Administratori i Njësisë Administrative Zharrëz, përfaqësues të protestuesve dhe përfaqësues të zgjedhur nga komuniteti Zharrëz.

 Gjatë takimit nga ana e pushtetit vendor u prezantua gjithë procedura e ndjekur dhe masat e marra në kohë për evidentimin dhe vlerësimin e banesave të dëmtuara. Ndërkohë Zv.Ministri i MEI-it paraqiti përpara përfaqësueseve të zgjedhur të komunitetit Zharrëz të gjitha masat e marra nga Pushteti Qendror: 

Urdhëri i Kryeministrit, Ngritja e grupeve ndërministrore për vlerësimin e situatës së krijuar nga fenomeni “Lëkundje Toke” në Zharrëz si dhe zbatimin e hapave të mëtejshme deri në zgjidhjen e problemit.

Sipas kryetares se Bashkise Patos Ramonda Balili ka perfunduar faza e veifikimit ne terren te banesave te demtuara nga lekundjet ne Zharrez dhe po pergatitet fatura e kostos financiare per demshperblimet e 500 banesave

 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.