Fieri ne 3 qytetet ne Shqiperi me ndotjen me te larte

Fieri ne 3 qytetet ne Shqiperi me ndotjen me te larte

444
SHPËRNDAJE

Ndotja e ajrit në vendin tonë vijon të jetë tej normave të Bashkimit Europian.Edhe pse me përmirësim në vitet e fundit, problem mbeten Tirana,Elbasani, Fieri që janë tre qytetet me ndotjen më të lartë në vend.

Gjatë një interviste për rrjetin mediatik, Drejtues te Sektorit të Ajrit në Ministrinë e Mjedisit, jane  shprehur se shkak kryesor i kësaj ndotje është punimet qe kryhen ne infrastruktur te cilat i shtohen ketu edhe ndotja e ( ne fier 40 mije automjeteve si dhe teknologjia e nxjerrjes dhe perpunimit te naftes  dhe industria)

Për përmirësimin e cilësisë së ajrit në qytetet kryesore është ndërmarrë edhe një plan kombëtar.

Për këtë plan dhe uljen e normave të ndotjes, nga buxheti i shtetit janë parashikuar 318 milionë euro, nga ku 160 milione euro do të shkojnë në sektorin e transportit

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.