Fier: Ja lista e famijeve te klasifikuar per banesa sociale

Fier: Ja lista e famijeve te klasifikuar per banesa sociale

669
SHPËRNDAJE

 Kanë përfunduar prej dy vjetesh nga ndertimi ,dy pallate 8 kate ,për të pastrehët e qyteti të Fierit,procedurat për ndarjen e tyre jane zgjatur ne kohe pasi dhe behet i mundur vetem tani.Bashkia Fier ka dale sot ne nje konference per shtyp ku ka bere publike ecurine e ketij procesi qe sot ka nje liste me 175 emra te familjeve te klasifikuara nga sistemi i pikezimit 

Nderkohe megjithese jane 175 familje 

Rreth 75 prej tyre do të përfitojne nga financimi prej 170 miln lekë të reja i qeverisë shqiptare që bënë të mundur ndërtimin e këtyre dy pallateve me 75 apartamente.Vonesat ne keto dy vjet jane shkaktuar ne pritje nga komisioni i i vleresimit ,qe do percaktonte familjet përfituese pasi kompetencat per kete qellim i ka kaluar Entit Kombëtar të Banesave ,sipas vendimit më të fundit të Këshillit të Bashkisë Fier(Dt.14/04/2016..
.E gjithë situata e krijuar e vonese për ndarjen e apartamenteve apo banesave me kosto te ulet ka ardhur nga pervoja e hidhur e ndarjes së 96 apartamenteve para dy vjetëve cështje për të cilën prokuroria fier hapi dhe një hetim që përfundoi në “paqe”.Jo pa qëllim vendimi i këshillit të bashkisë i ka kaluar këtë procedurë për ndarje të banesave,drejtorise së Entit .E gjitha kjo për të shmangur përplasjet e grupeve brenda këshillit apo një tjetër precendent si dy vjet më parë.

Prej vitit 2007-dhe sot ne fier jane ndërtuar 171 apartamente për të pastrehët .Sipas statistikave te bashkisë vetem në këtë qytet numërohen të pastreh në bazë të vetdeklarimit dhe depozitimit të kerkesave mbi 1500 familje.


S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.