Biznesi ne veshtiresi,largohen nga puna qindra punonjes ne Fier

Biznesi ne veshtiresi,largohen nga puna qindra punonjes ne Fier

743
SHPËRNDAJE

Biznesi ne veshtiresi,largohen nga puna qindra punonjes! 

 

Veshtiresite ekonomike ka ndikuar ne cdo biznes .Pervec prodhuesve te medhenj te mallrave ushqimor , fasonet, agroperpunuesit, sektorit te ndertimit dhe deri ne biznese me aktivitet tregtimi shitblerje ne qarkun fier mesohete se kane reduktuar fuqine punetore duke reduktuara shpenzimet .

Per kete 7 mujor ,sipas kontakteve me bizneset dhe nga dhoma e tregetise eshte konstatuar se subjektetet private kane reduktuar numrin e punonjesve dhe investimet thuajse jane pergjysmuara ne gati 50-60% nga nje vite me pare .Rreth 400 subjekte ne qarkun fier kane reduktuar nga nje deri dy punonjes dhe sipas kesaj perllogaritje te thjeshte shkon ne 700- 800 numri i punonjesve te cilet sipermarresit kane larguara nga puna per shkaqe ekonomike duke mos arritur te paguajen punonjesit .Sipermarja private gjendet perballe veshtiresive pasi ende nuk ka stabilitet por renie ekonomike

Subjektet prodhuese ,kane reduktuar edhe prodhimit dhe kjo per shkak te renies se fuqise blerese dhe konumit te reduktuar te cdo artikulli nga konsumatoret.Nje impact negative ne kete terren te pasigurt per komunitetin fierak ka dhene edhe shkurtimet e vendeve te punes ne shendetesi, ne sektorin e naftes ku jane shkurtuar rreth 800 punonjes. Nje pasiguri ka dhene mungesa e likujditeteve ne kompanite e mesha ndertuese si dhe ne sektorin e perpunimit te naftes .I vetmi sukses i arritur ne drejtim te tregut ka qene ai i tregut te fruta perimeve te cilat ka nje rritje me 1000 tone me shume prodhime bujqesore nga nje vit me pare!

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.