Bashk per nje qellim,Punonjesit e By-Passit Fier e Vlore ne proteste per...

Bashk per nje qellim,Punonjesit e By-Passit Fier e Vlore ne proteste per pagat e pa marra

122
SHPËRNDAJE

 Punonjesit e 55 kompanive nenkontraktore dhe furnitore  te By passit te Fierit dhe Vlores jane mbldhur bashke per te protestuar per pagat e pa marra prej gati nje vit e gjysem.Ata kane qene me te shumte sot ne numer dhe kerkojne te drejten e tyre per marrjen e pagave te prapambetura. Protwsta e sotme eshte zhvilluar ne Mbrostar ku nis kjo veper. Protesta e tyre vjen ne nje moment kur shteti shqiptar ka celur procedurat per rihapjen e tenderimit te kesaj vepre ndersa afro 600 punonjesit te by passit Fier dhe 350 te by passit Vlore qe kane punuar me pare ne punimet e ketyre rrugeve,  kane 6 muaj pa u paguar  per 2015 dhe gjithe vitin 2016. Sipas punonjesve te cilet sot jane pa pune ata kane kerkuar nga qeveria shqiptare te paguhen per periudhen e pa paguar.Ata jane shprehur se nuk do te lejojne asnje firme tjeter te nise punimet nese nuk do te marrin pagat e prapambetuta dhe nese nuk do te degjohet kerkesa e tyre ata do te pershkallezojne protesten deri ne kryeministri dhe ne bllokimin e rrugeve

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.