Banoret e Zharrezes kane dale sot ne proteste per demshperblimet e pa...

Banoret e Zharrezes kane dale sot ne proteste per demshperblimet e pa marra

107
SHPËRNDAJE

Banoret e Zharrezes kane dale sot ne proteste per demshperblimet e pa marra qe premtoi qeveria shqiptare per shtepite e demtuara nga lekundjet e shkaktuara nga kompania Bankers.Rreth 71 banesa kane thene protestuasit jane ne qiell te hapur ndersa disa prej tyre rrezikojne dhe jeten duke qendruar brenda tyre pasi nuk kane marre demshperblimet apo te jene zhvendosur ne nje strehe te sigurt sipas vendimit te qeverise .

Sinkron gruaja ne shtepi banesa e demtuar dhe protestues

Banoret jane shprehur se jane te tradhetuar nga qeveria pasi kane kaluar rreth nje vite nga vendimi per vleresimin e demeve dhe deri tani jane demshperblyer per vetem 20-30% te vleres totale sipas vendimit.

. Banoret jane shprehur se nuk jane dakort as me velresimet per demshperbimet te cilat nuk jane kryer drejt nga komisionet pasi kane qene me te medha. Banoret jane shprehur se do te protestojne derisa te degjohet zeri i tyre dhe te marrin demshperblimin qe u takon . Nderkohe ne nje lidhje telefonike kryetarja e bashkise Patos Rajmonda Balili eshte shprehur se banoret e demtuar jane sqaruar ne lidhje me demshperblimin qe sipas saj i takon ministrise dhe qeverise per te kryer procedurat.Balili ka shpjeguar se nga vlera totale e demshperblimit monetar rreth 40-50% i demshperblen ne vlere financiare qeveria shqiptare dhe pjesa tjeter nga kompania Bankers. Kjo kompani ka ankimuar kete vendim duke kerkuar ekspert nderkombetar ne kete ceshtje per tw cilen eshtw zgjwdhur nje ekspert ( kompani italian per vleresimin dhe kete ceshtje

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.