Balili:Ja procedurat e ndjekura per demet e”termeteve”ne Zharrez.

Balili:Ja procedurat e ndjekura per demet e”termeteve”ne Zharrez.

160
SHPËRNDAJE

Kryetarja e Bashkise Patos Rajmonda Balili si dhe administratori i njesise Zharrez Arben Semanjaku ka dale perseri ne nje deklarate per shtyp ne diten e sotme ku kane sqaruar opinionin publik mbi te gjitha procedurat qe ka kryer grupi nderministror dhe komisionet e verifikimit te bashkise Patos per vleresimin e situates ne Zharrez nga termetet e shkaktuara nga kompania e naftes Bankers.
Sipas Kryetares Balili ,jane ngritur ne menyre emergjente ne pergjigje te situates komisionet e konstatimit dhe te vleresimit te demtimeve te shkaktuara ne banesat nga fenomeni I lekundjes se tokes ne Zharrez.Ky komision ka verifikuar 570 banesa dhe ka perfunduar vleresimin e 470 banesave qe aktualisht jane ne terren per ti perfunduar .
Bashkia ne bashkepunim me emergjencat civile prane Ministrise se Brendeshme do tja paraqese keto dosje qeverise per te filluar procesin e demshperblimit dhe kompesimit te gjithe banoreve . Qendrimi yne ka thene kryetarja Balili eshte kerkesa drjetuar qeverise qe demet te demshperblehen 100 perqind .Qeveria aktuale eshte peregjigjur me masa konkrete duke nxjere urdherin e pezullimit te injektimit te ujit ne shtresat gelqerore e te tjera

Persa I perket greves se urise dhe marshimit te banoreve te Zharrezes drejte Tiranes kryetarja eshte shprehur se do ta konsuderonte kete proteste te drejte dhe legjitime ne se pushteti qendror dhe ai vendore do te kishin qene indifferent perballe kerkesave te tyre si greviste por edhe te gjithe banoreve .
Ne fakt perpjekjet dhe hapat proceduriao te ndjekur nga pushteti vendor dhe ai qendror ka thene Balili kane qene maksimale ne menyre te vazhdueshme gjate gjithe kesaj periudhe ku jane shfaqur problem te tilla . Ne se grevistet do te kishin degjuar me shume se cfare eshte shkruajtur do te kishin durimin dhe kohen ne dizpozicion per te perfunduar gjithe procesin ndoshta nuk do te ndodhnin keto qe po ndodhin qe mund te shfrytezohen edhe politikisht

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.