848 te rinje  nxitojne te marrin nje profesion ne QRFP ,Fier ,...

848 te rinje  nxitojne te marrin nje profesion ne QRFP ,Fier , per tu larguar nga ky vend.

289
SHPËRNDAJE

Rritja e kurseve profesionale prane drejtorise se formimit professional ne Fier eshte kthyer tashme ne nje risi , e cila po rremben gjithnje e me shume interesin e te rinjeve edhe ne qytetin e Fierit. 

Drejtori Rajonal i Formimit Profesional Publik ne Fier Aleksander Lalaj eshte shprehur se per kete vit jane rregjistruar 848 te rinj te reja dhe gra qe frekuentojne 22 kurse profesionale. Sipas drejtuesit te kesaj qendre ka patur nje interesim te madh ne frekuentimin e kurseve e cila pasqyrohet ne rritjen e kursanteve( rreth 50 kursante me shume nga viti kaluar) .

Sipas kursanteve shumica e tyre duan te certifikohen ne nje profesion per te filluar pune sipas kerkesave qe ofron tregu.Kurset profesionale qe kane me shume interes per te rinjte jane saldator,hidraulik,elektricist, kuzhinier per djemte dhe parukeri per grate.Shume prej tyre marrin nje profesion te gjejne veten ne tregun vendas te punesimit por ka dhe shume prej tyre qe profesionet qe ata mesojne do tu sherbejne per ne emigrim nga i kane edhe syte 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.