5 qytetërime të lashta në Sarandë mirëpresin mijëra turistë këtë sezon.

5 qytetërime të lashta në Sarandë mirëpresin mijëra turistë këtë sezon.

86
SHPËRNDAJE

Trashëgimia kulturore në rrethin e Sarandës përben një nga thesaret më të rëndësishëm të historisë dhe artit, jo vetem për rajonin më jugor të vendit, por edhe të Shqipërisë.Relievi piktoresk bregdetar i ndërthurrur me larmishmërinë e trashigimisë kulturore që ofron rrethi i Sarandës, e klasifikojnë këtë rajon me një atraksion të veçantë turistik për vizitorët e huaj dhe vendas.

Bashkia Sarandë, pas ndërhyrjeve restauruese, apo mirëmbajtëse dhe mbikëqyrjes së vazhdueshme nga ana e specialistëve, informon se këtë vit, 13 kështjella, 21 tempuj dhe objekte kulti, 5 qytetërime të lashta dhe dhjetra monumente të tjera, krenari e trashigimisë kulturore, janë gati të mirëpresin turistët dhe vizitorët për të parë nga afër ambientet dhe historinë që ofrojnë

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.