Shqiperia e fundit ne rajonn per shpejtesine e internetit

Shqiperia e fundit ne rajonn per shpejtesine e internetit

21
SHPËRNDAJE

Duke jetuar ditët e zhvillimeve të vrullshme teknologjike, Shqipëria nuk duket të ketë përqafuar këto ritme, sepse sipas një raporti më të fundit botëror, rezulton e 86 në botë për shpejtësinë e internetit, shumë pranë shteteve afrikane…

Keni vështirësi në 2018 të shkarkoni diccka apo të punoni me lehtësi duke lundruar vazhdimisht në internet? Mos u shqetësoni. Jetoni në Shqipëri, vendin me shpejtësinë me të ulët në Ballkan, mesatarisht 5.56 Mbps.

Duke iu referuar ëebsite të njohur cable.co.uk, mbi shpejtësinë e broadband në të gjithë botën për 2018, Singapori rezulton në krye të shteteve në botë, kur bëhet fjalë për internet të shpejtë, me një shpejtësi mesatare shkarkimi prej 60.39 Mbps – 14.39 më shumë se Suedia e cila është e renditur në vend të dytë. Shteti qytetor i Azisë Juglindore natyrisht ka një avantazh gjeografik për vendet shumë më të mëdha, si Suedia dhe Norvegjia. Shumë zona të Shteteve të Bashkuara dukshëm performojnë më ulët sesa shtetet më lartë të renditura rreth globit, me një shpejtësi mesatare prej 25.86, duke e vënë atë në vend 20.

Në Ballkan, kryeson Serbia e renditura e 50, ndjekur nga Kosova e renditura e 53 në botë, më pas Maqedonia e 68, Bosnja e Hercegovina e 71 dhe Mali i Zi i 74. Sipas raportit, Shqipëria ka zbritur plot 8 shkallë krahasuar me raportin e një viti më parë.

Evropa

Evropa ka përqendrimin më të lartë të vendeve me një brez të shpejtë ose shumë të shpejtë. Një shikim në hartën tregon se pothuajse të gjithë Evropën gëzon shpejtësi broadband që janë, në shumicën e rasteve, duke udhëhequr pjesën tjetër të botës. Ne kemi matur 53 vende në rajonin evropian dhe të gjithë përveç një prej tyre (Armenia) bien në krye të 100 më të shpejtëve. Në fakt, Evropa përbën 36 vende të larta të 50 vendeve më të shpejta. Suedia është vendi më i shpejtë i Evropës, duke ofruar një shpejtësi mesatare prej 46.00Mbps. Armenia është më e ngadalshme në Evropë, me një shpejtësi mesatare prej vetëm 3.94Mbps.

S'KA KOMENTE