Shpallen listat e zgjedhezve ne Fier, rritet numri

Shpallen listat e zgjedhezve ne Fier, rritet numri

1062
SHPËRNDAJE

Jane shpallur listat e zgjedhezve ne te gjitha Bashkite e Qarkut Fier. Sipas nje prononcimi te Prefektit te Qarkut Fier Baki Bala listat e zgjedhezve te Qarkut Fier jane perditesuar pasi jane pastruar apo jane shtuar nga emrat e zgjedhzve pas konstatimit ose jo te emrave te tyre apo familjarve ne keto lista. Ky eshte ekstrakti i 6 i listave te zgjedhezve per Qarkun Fier dhe ne gjithe Shqiperine . Sipas te dhenave te referuara nga keto lista rezulton se numri i zgjedhezve eshte rritur me gati 8~10% nga zgjedhjet e fundit .Qarku Fier rregjistron 399 892 mije zgjedhes nderkohe qe vetem Bashkine Fier rezultojne 165. 201 zgjedhes

Qarku Fier ka 9 Zona Zgjedhore

3 Fieri , 2 Lushnja , Divjake, Mallakaster , Patos, Roskovec nga 1

Po kaq jane percaktuar edhe Vendet e Numerimit te Votave (VNV .9)

Numri i qendrave te votimit ne Bashkine Fier .222 QV

Bashkia Patos 34519 zgjedhes…48QV

Bashkia Roskovec 32553….34QV

Bashkia Mallakaster 30686….52QV

Bashkia Lushnje 104 361… 155 QV

Bashkia Divjak 32572….. 67 QV

Nr -399892 zgjedhes ne Qarkun Fier

Numri i votuesve krahasuar me zgjedhjet pararendese gati 10% me te larta

578 QV ne qarkun Fier

Neoalb

S'KA KOMENTE