Video/ Zvicerianet financojne ne “Shendet per te gjithe”ne Roskovec

Video/ Zvicerianet financojne ne “Shendet per te gjithe”ne Roskovec

555
SHPËRNDAJE

Projekti “Shendet per te gjithe”, ka sjelle kete te hene ne Bashkine e Roskovecit perfaqesues te Ambasades Zviceriane ne Tirane, Zv/Shefin e zyres Ballkanin Perendimor z. Andreas Gerris si dhe perfaqesues te tjere , te cilet kane zhvilluar nje takim me pjesemarrje te drejtuesve te Qendrave Shendetesore ne kete bashki . 

Diskutimet e ketij takimi u perqendruan ne zbatimin e deritanishem te ketij projekti si dhe problematikat qe ndeshin sot sherbimi shendetesor ne bashkine Roskovec.Drejtueset e QSh ne njesine administrative Kuman dhe Kurjan jane shprehur mbi impaktin pozitiv qe ka dhene ky projekt ne permirsimin e qendrave shendetesore ne keto njesi per komunitetin ndersa kane vendosur theksin ne vijimesine kesaj ndihme edhe ne te ardhmen sidomos ne krijimine kushteve per te rritur kryerjen e pritjes se vizitave te planifikuara per pacientet.

Ne fjalen e tij per mediat, Zv/Shefi i zyres per Ballkanin Peredimor Andreas Gerris ka deklaruar se projekti Shendet per te gjithe se pari kerkon qe te pwrmiresoje edukimin e personelit te shendetesise e me pas infrastrukturen e paresorit. Ai ka shtuar se ky projekt ka nje vlerw te pergjithshme prej 10 milione franga zviceriane, ku perfshihen rajonet Fier dhe Diber.
Nga ana e saj kryetarja e bashkise Roskovec, znj. Majlinda Bufi ka kerkuar qe pervec edukimit te personelit nje vemendje me e madhe duhet ti kushtohet permiresimit te kushteve te qendrave shendetesore e konkretisht tw qendres shendetesore te qytetit te Roskovecit.

Projekti Shendet per te gjithe, ka nisur prej pak kohwsh ne bashkine Roskovec, duke permirsuar ndjeshem infrastrukturen ne kete sector.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.