Pas mjekeve,qindra infermier largohen  nga Shqipëria 

Pas mjekeve,qindra infermier largohen  nga Shqipëria 

84
SHPËRNDAJE

617 Infermierë kanë kërkuar të largohen këtë vit nga Shqipëria për të punuar në vendet e Bashkimit Europian, Statistika vjen nga regjistrat e Urdhërit të Infermierëve ku ata kërkojnë çertifikatën e profesionale para se të largohen, e domosdoshme për tu punësuar.

Në një intervistë për RTSH presidenti i këtij Urdhëri Sabri Skënderi thotë se shkaqet e largimit janë për një pagë dhe trajtim më të mirë, por ajo që po shqetëson kompanitë, sidomos ato gjermane që kanë punësuar infermierët e parë, është niveli jo i duhur i njohurive praktike që ata zotërojnë. Sipas tij kompanitë tani po kërkojnë më shumë infermierët me ekpseriencë pune të gjatë.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.