Gjëra që duhet të bëni çdo ditë për një shëndet të mirë...

Gjëra që duhet të bëni çdo ditë për një shëndet të mirë mendor

43
SHPËRNDAJE

Ndërgjegjësimi për shëndetin mendor nuk ka qënë kurrë më i lartë. Duket e çuditshme, derisa kur diçka në jetën tonë nuk shkon siç duhet na bën të ndjehemi të dëshpëruar, në ankth dhe të paftë për tu përballur me situatën.

Por shëndeti ynë mendor është diçka për të cilën ne duhet të kemi shumë kujdes.

Ja pesë gjëra që duhet të bëni çdo ditë për ta patur një higjenë të mirë mendore:

1-Kurrë mos thoni se diçka është e mirë apo e keqe- përdorni një fjalë më specifike si për shembull “e dobishme”

2-Kujtojini vetes se ndryshimi është i pashmangshëm

3-Pranojeni që nuk mund të kontrolloni çdo gjë në jetën tuaj

4-Mos toleroni sjelljet e paarsyeshme të të tjerëve

5-Pranoni të gjitha emocionet – edhe të këqijat

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.