AKU Fier kontrolle ne 15 fabrika dhe baxho per vajin e palmes

AKU Fier kontrolle ne 15 fabrika dhe baxho per vajin e palmes

164
SHPËRNDAJE

Autoriteti kombetar i ushqimit ne Fier ka nisur kontrollet dhe marrjen e mostrave te djathit kackavall me 15 baxho dhe fabrika te perpunimit te qumeshtit ne qarkun Fier. Sipas kreut te AKU FIER FREDERIK CUKO marrja e mostrave ka ardhur si shkak i alarmit per permbajtjen e larte mbi 5% te pasurimit me yndyr palme te djathit qe sipas specialisteve perqindja e larte e yndyres se dhathit me vajin e palmes krijon probleme kardiovaskulare deri edhe kancer tek konsumatoret.Sipas kreut te AKU FIER PRITEN TASHME TE DALIN KONKLUZIONET PER TE PERCAKTUAR nese permbajtja e vajit te palmes ne djathin kackavall qe hidhet ne treg nga keto fabrika dhe baxho eshte brenda standarteve dhe limitit te lejuar . Gjithashtu kreu i AKU FIER esshte shprehur se vaji i palmes ka gjetur perdorim edhe ne fast foode (per skuqjen e patateve)pasi ky vaj nuk peson ndryshime dhe nxirje si vaji qe gatuajme ne shtepi dhe per kete po nisin kontrollet

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.