Ajo çfarë hamë ndikon në …

Ajo çfarë hamë ndikon në …

34
SHPËRNDAJE

Një studim i publikuar në revistën Science është përpjekur të kuptoj se nëse dhe çfarë ushqimesh mund të ndikojnë në karakteristikat e florës bakteriale që ndodhen normalisht në zorrët tona.

Qëllimi i studimit ishte kryesisht për të kuptuar nëse ajo që hamë mund të ndikojë në ADN-në e baktereve miq të zorrëve.

Autorët e studimit ekzaminuan mostra feçesh të mbledhura nga 1135 njerëz që jetonin në veri të Holandës, dhe për këta pacientë kanë mbledhur informacion mbi zakonet e tyre ushqimore, përdorimin e produkteve medicinale dhe gjendjes së tyre shëndetësore.

Hulumtuesit pastaj krahasuan të dhënat e marra me ato të 5000 banorëve vullnetar në Belgjikë dhe edhe pse nuk mundën të arrijnë në konkluzione definitive kanë vënë re se ushqime të tilla si fruta, perime, kos, kafe, çaj dhe verë janë ato që kontribuojnë më shumë se të tjerët për diversitetin e baktereve rezidentë të zorrëve, ndërsa karbohidratet (sheqernat) e thjeshta duket se i reduktojnë ato.8

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.