Rritja e cmimit te naftes, rruget e Fierit me pak makina

Rritja e cmimit te naftes, rruget e Fierit me pak makina

922
SHPËRNDAJE

Rritja e cmimit te karburanteve ka dhene impakt ne te gjithe sektoret e ekonomise shqiptare. Sot nje liter nafte ne pikat e karburanteve ne Fier ma shkuar ne 245 leke me nje ulje prej 15 leke nga nje dite me pare.

Nga nje vezhgim ne tregjet ushqimor dhe te fruta perimeve ne Fier eshte konstatuar nje rritje cmimi qe nga buka, mielli ,oris ,vaj,sheqer e makarona por edhe te produkteve bujqesore ne tregun e fruta perimeve . Cdo artikull eshte rritur nga 20 leke te reja deri ne 40 leke te reja. Sipas tregetareve kjo rritje e cmimeve ka ardhur si pasoje e kostos qe kane drejteperdrejt ne blerjet me shumice por edhe nga transporti dhe kostua e karburanteve

Nderkohe rritja e cmimit te karburanteve ka dhene nje impakt edhe ne reduktimin e qarkullimit te automjeteve ne Fier. Pamjet e marra sot ngjasojne me ato te pandemise. Te pakta kane qene automjetet ne levizje nderkohe qe shume qytetare i jane kthyer bicikletave

S'KA KOMENTE