Rritet frikeshem divorci ne Fier, cpo ndodh me familjen…

Rritet frikeshem divorci ne Fier, cpo ndodh me familjen…

524
SHPËRNDAJE
Shifer tronditese divorci ne Fier. Ne 3 muajt e pare te 2019 rreth 115 familje per zgjidhje martese . Nga numri i pergjithshem gjykata Fier ka mundur te perfundoj deri tani duke i dhene ndarjen martesore 36 familja ndersa te tjerat jane ne proces.
Shifrat jane te larta dhe qe vazhdimisht po tentojn te rriten.Kemi nje situate qe po merr permasa .
Problemi me i madh eshte jo vetem nje shpeeberje e familjes por edhe e drames qe perjetojne femijet  pasi jane ata qe e perjetojne me shume kete ndarje .Shkaqet qe cojne bashkeshortet ne zgjidhje te marteses apo divorcit jane te natyrave te ndryshme por me te shumtat jane divorcet per shkaqe social -ekonomike dhe emigrimi.
Nderkohe  per vitin 2018 ne gjykaten e rrethit gjyqesor ne Fier jane depozituar plot 525 kerkesa per zgjidhje martese nga te cilat 421 jan perfunduar  104 jane pushuar pasi kane mundur te pajtohen.

S'KA KOMENTE