Rriten rastet me Covid ne Fier, me te prekur te rinjte

Rriten rastet me Covid ne Fier, me te prekur te rinjte

357
SHPËRNDAJE

Shtohen  rastet me covid19 ne Fier ,shkak  per kete situate janebfestat dhe mungesa e vaksinimit . Sipas drejtuesit te kujdesit shendetesor ne Fier Ervin Hoxhaj vetem dje jane kryer 293 testime  ku 78 persona kane dale pozitive . 
Duke marre parasysh fluksinne larte te rasteve te reja te te prekurve me Covid jane ne funksion tashme QSH ne Cakran, Levan ,Patos Roskovec, Libofsh dhe Qendrat Shendetsore nr.1 dhe nr.4 Fier Libofsh per kryerjen e tamponeve 
Sipas drejtuesit te Shendetit Publik ne Fier kemi nje situate ne nuemr te shtuar te infektimeve ku jane prekur moshat e reja ne mase . Gati 85 % e te prekurve jane te pavaksinuar 15% te vaksinuar por duhet qe kjo kategori te marre  dozen e 3 pasi e kane kaluar periudhen 6 mujore

Nderkohe perpos kesaj situate vijon edhe vaksinimi i popullates ku cdo dite kryhen 900 doza 
Prej fillimit te pandemise ne Fier jane vaksinuar mbi  165 mije persona

S'KA KOMENTE