Rreth 76 mijë të papunë do kryejne me detyrim rikualifikimit në...

Rreth 76 mijë të papunë do kryejne me detyrim rikualifikimit në kurse profesionale.

42
SHPËRNDAJE
Rreth 76 mijë të papunë  do kryejne me detyrim rikualifikimit në kurse profesionale.

 

Lajmi është bërë me dije nga Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, sipas të cilit gjatë periudhës së ndjekjes së  kurseve kjo kategori do të paguhet. Ndërkaq, UNDP ka hapur aplikimet për fazën e tretë të programit të vetëpunësimit, ku çdo i ri me një ide dhe plan biznesi mund të aplikojë deri në 30 Shtator pranë zyrës së punësimit Tiranë dhe do të përfitojë financim të biznesit të tij. Por ndërsa të papunët po orientohen drejt kurseve profesionale, përmes të dhënave zyrtare, vetë Shërbimi Kombëtar i Punësimit, bën me dije se nëse pjesëmarrja në kurset e formimit është e kënaqshme, punësimi pas certifikimit, vazhdon të mbetet  një problem serioz pasi, vetëm 4.9 % e punëkërkuesve të papunë të trajnuar gjatë 2017-ës në kurset e profesioneve, kanë arritur të punësohen, apo e shprehur në raport, 1 në 20./Scan

S'KA KOMENTE