Rama në Fier, zbulohet shuma se sa do të kushtojë spitali...

Rama në Fier, zbulohet shuma se sa do të kushtojë spitali i ri

1405
SHPËRNDAJE

Kryeministri Edi Rama ka qenë në Fier, për të parë nga afër tokat ku do të ndërtohet spitali.

Ai është shoqëruar nga përfaqësuesit e kompanisë turke, që kanë marrë përsipër ndërtimin.

Gjatë bisedës me kryeministrin Rama, ata thanë se spitali në Fier pritet të kushtojë 60-70 milionë euro.

Ai tha po ashtu se në kulmin e saj do të ketë 100-1200 punonjës, nga të cilët 20-30% do të jetë shqiptarë.

Përfaqësuesi turk: Ne morëm urdhër nga presidenti ynë javën e kaluar gjatë vizitës së kryeministrit. Duhet të dorëzojmë spitalin për 3 muaj , ka një bast të madh dhe një sfidë të madhe. Faleminderit për mbështetjen. Ne do të bëjmë më të mirën. Do të fillojmë punë që nesër. Le të kryqëzojmë gishtat.

Edi Rama: Sa njerëz parashikohen që të vijnë të punojnë këtu?

Përfaqësuesi turk: Ne presim që të kushtojë rreth 60-70 milion euro. Presim që në kulmin e vet të punës të kemi 1000-1200 punonjës minimumi këtu.

S'KA KOMENTE