Rama mesazh Merkelit dhe Macron: “Ju sjell probleme në rajon po na...

Rama mesazh Merkelit dhe Macron: “Ju sjell probleme në rajon po na veçuat nga Shkupi

543
SHPËRNDAJE

Kryeministri Edi Rama, në një intervistë për Euronews, ka kërcënuar vendet e BE se nëse do të nisin negociatat me Maqedoninë e Veriut para Shqipërisë, kjo do të ishte e dëmshme për rajonin.

Rama tha: “Kjo nuk do të ishte strategjike, kjo nuk do të ishte shumë largpamëse, kjo do të ishte krejt taktike dhe krejt e dëmshme, sinqerisht, për rajonin.

Dhe ndërkohë mendoj se do të ishte shumë jokorrekte sepse, po, Maqedonia ka bërë progres mahnitës përmes Marrëveshjes së Prespës dhe sigurisht e meriton të shpërblehet për këtë, sepse e kanë merituar, por shtrohet pyetja, duhet të kesh nevojë për një konflikt që të shpërblehesh për atë çka bën?!”

When Euronews correspondent @JackeParrock tweeted a photo with Albanian prime minister Edi Rama who was barefoot and in a t-shirt after their interview, the Albanian press almost immediately reported on the image.@JackeParrock tells us more.

Embedded video

Albanian prime minister @EdiRamaAl warns European Union capitals that if they start accession talks for North Macedonia before Albania it will be harmful to the region.

Embedded video

S'KA KOMENTE