Rama Konference te jashtezakonshme dhe kritika për SPAK-un

Rama Konference te jashtezakonshme dhe kritika për SPAK-un

35
SHPËRNDAJE

Edi Rama:

“I kam dhe mbështetur të gjitha vendimet dhe veprimet e SPAK-urt pa asnjë hezitim dhe pa asnjë koment tjetër përveç inkurajimit të veprimtarisë hetimore.

E kemi treguar kjo me fjalë por me qëndrimin tonë se për ne nuk ka të paprekshëm se cdokush në radhët tona që me drejtësinë e ka llogharinë e hapur kurse derën e kësaj partie e ka të mbyllur.

Kujtoj se nëse sot ish ministra ish deputetë ish kryetar bashkie të cilët një pjesë e madhe nuk kanë qenë ish dhe tani janë prapa hekurave, pavarëissht faktit që apafajësia e tyre provohet në gjykatë, kjo është rezultati historik që as unë dhe askush nga ne nuk janë angazhuar në rrugën e kësaj reforme për të bërë dicka tjetër sic ka ndodhur gjatë gjithë histrisë as për të sulmuasr5 politikisht kundërshtarët politik përvec organeve të drejtësisë.

Përndryshe kjo është shumë e thjeshtë sic nuk kishte ndodhur në 500 vjet nuk do të kishte ndodhur në këto 5 vite dhe kjo që ka ndodhur e tregon. Nuk ka dalë ndonjë gjykatës apo prokuror në 500 vite që të dënonte ndonjë deputet të partisë në pushtet.

Garancia se drejtësia mund të hyjë lirisht në oborrin e PS të bëjë drejtësi nuk e pengon askush. Kjo është cështje zgjedhje as imponim nga dikush nga Amerika apo Europa, as detyrimi ndaj Amerikës apo Europës kjo është një cështje zgjedhje që unë dhe ne në PS e kemi bërë si detyrim për fëmijët tanë, fëmijët e gjithë Shqipërisë.

Duke ia hyre detit në këmbë kur atehere kur askush se besonte se do ia dilni m të kalonim reform. Dhe ja ku jemi sot.
Shqiptarët, ndërkombëtarë, ghazetarë se kjo parti është I vetmi subject në këtë vend I vetmi që as nuk I ka bërë , as nuk I bën dhe sdo ti bëjë sa të jem unë ketu jo presion drejtësisë”, tha Rama.

S'KA KOMENTE