Rama e nis konferencën e fundvitit me krizën energjitike

Rama e nis konferencën e fundvitit me krizën energjitike

34
SHPËRNDAJE

Mendova se do të ishte e udhës që të ndalesha në disa pika kyçe dhe mos të zgjatesha në gjëra që kanë ndodhur dhe janë bërë gjatë këtij viti, përmes pyetjeve për të adresuar dhe komponentë të tjerë të një paraqitje që do të ishte e gjatë.

Nga ta nis? Mbase është e udhës që të niset nga një fakt botërisht i njohur, i një krize energjitike globale që po cënon të gjitha shtetet, dhe i një dallge të tërbuar të çmimeve që së fundi kanë arritur në 450 euro për megavat, ndërkohë që në të njëjtën periudhë të viteve të mëparshme, kemi lëvizur në një mesatare për 100 euro për megavat.

450 euro për megavat është një çmim marramendës, kemi lëvizur në një mesatare për 50 euro për megavat, kjo krizë që unë e kam paralajmëruar disa kohë më parë, dhe u komentua si një alarm fals, nuk duket se ka fund të qartë.

Vendet rrotull nesh ose kanë rritur çmimet, ose po përgatiten ti rrisin ato, ndërkohë që ne jemi bërë mburojë për konsumatorët dhe për biznesin e vogël. Ne jemi duke përgatitur një skemë lehtësuese dhe për biznesin e mesëm që është i rriskuar, dhe do të ndikonte direkt në rritjen e çmimeve.

S'KA KOMENTE