Rama :5 mijë lekë shtesë për pensionistët vetëm për prillin

Rama :5 mijë lekë shtesë për pensionistët vetëm për prillin

172
SHPËRNDAJE

Kryeministri Edi Rama pas mbledhjes se qeverisë ka bërë me dije se muajin e ardhshëm, të moshuarit do të marrin 5 mijë lekë më shumë në pensionet e tyre.

Sakaq ai premtoi edhe rritje pagash për disa sektorë të tjerë, ku shtoi se synohet që të arrihet në një pagë mesatare 900 euro në vitert në vijim.

Rama : Kemi në dorë një plan ambicioz dhe mjaftueshëm të arsyeshem për një rritje pagash e cila synon të mundësojë ngritjen ne harkun e ketyre dy viteve, në nivelin e lartë të rajonit.Dhe faktikisht synon të realizojë një target të një page mesatare prej 900 eruosh. Që do të thote se jemi në kushtet  nje mundesie të re, mundesi që do e shfrytzojmë makismalisht në të mirë të nejrzve. Pas rritjes së pagës minimale mund të shkojmë drejt pagës mesatare. Do të kemi një rritje se shpejti për një pjesë , detajet di ti diskutojme pas aktit të miratimit që do të vij ne 15 ditet e arshdhem dhe do te publikojme edhe planin e plote. Do ti qëndrojmë zotimit për rritjen e pagës së mjekëve dhe infermiereve me 7 % këtë vit, ndërkohë atyr specilaiste iu rrit me 50 mijë leke të reja cdo muaj.

E dyta: jemi sot në kushtet kur mund tju themi edhe pensionisteve se zotimi për të shpërndare drejt tyre taklsen e jashtëzakonshme që vume mbi eksportusit e medhenj te energjise, sot nuk kemi vetem zotimin e pergjithshem por edhe informimin konkret se për pensionistet do te kete 5 mijë lekje të reja që do shkoijnë në drejtim të tyre bashkë me pensiionet e tyre heren e ardhshme.

S'KA KOMENTE