Diskutimi ne Parlamentin italian ,5 rrënjë kanabis per cdo shtepi

Diskutimi ne Parlamentin italian ,5 rrënjë kanabis per cdo shtepi

57
SHPËRNDAJE

*Njerëzit do të kenë mundësi që të mbjellin deri në pesë rrënjë kanabis në shtëpitë e tyre
Javën e kaluar, parlamenti i Italisë ka diskutuar nëse do të legalizojë ose jo posedimin, përdorimin dhe prodhimin e kanabisit. Teksa ata që janë në favor argumentojnë se kjo do t’i zhveshë mafias një burim kryesor të të ardhurave të vendit, projekti ka edhe shumë kundërshtarë, konservatorët dhe Kishën Katolike në veçanti. Nëse ligji përfunduan duke u votuar në parlament, konsumimi do të të jetë i paligjshëm në vende publike, posedimi i saj do të jetë i kufizuar ne 15 gram brenda shtëpise dhe 5 gram jashtë saj.

Njerëzit do të kenë mundësi që të mbjellin deri në pesë rrënjë kanabis në shtëpitë e tyre.
Në kushtet e shpërndarjes, qeveria italiane do të japë licenca për prodhimin dhe shitjen e marijuanës brenda territorit të saj. Projekt-ligji ndalon importin dhe eksportin e marijuanës, përdorim publik të marijuanës, dhe përdorim gjatë drejtimit të mjeteve.
Propozimi është hartuar nga, një komitet ndër-partiak senatorësh dhe përfaqësuesish të organizuar nga senatori Benedetto Della Vedova, dhe është nënshkruar nga 294 përfaqësues, një e treta e Parlamentit – shtatorin e kaluar. Nënshkrimet erdhën nga anëtarët e partive liberale dhe konservatore, duke treguar mbështetjen e gjerë për faturën e të gjithë spektrit politik.
Reforma e Marijuanes gëzon mbështetje të gjerë në mesin e qytetarëve italianë. Sipas një studimi të kohëve të fundit nga Ipsos 60% e qytetarëve italianë janë dakord që parlamenti i vendit duhet të marrë në konsideratë alternativat per ndalimin aktual, dhe 83% mendojnë se ligjet e tanishme që ndalojnë konsumimin e marijuanës janë joefikase. Për më tepër, më shumë se 70% e italianëve besojnë se vendi duhet të kërkojë zbatimin e një modelet të ngjashëm me atë të Kolorados. Vitet e fundit, reforma marijuana ka fituar vrull të paparë në të gjithë botën. Në Shtetet e Bashkuara, marijuana mjekësore është legalizuar në 25 shtete. Në vitin 2013, Uruguai u bë vendi i parë në botë për të legalizuar marijuanën në nivel kombëtar.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.