Qendra shendetesore e rrenuar ne Peshtan te Fierit

Qendra shendetesore e rrenuar ne Peshtan te Fierit

153
SHPËRNDAJE

Fshati Peshtan ndodhet vetem 5 km larg qendres se qytetit te Fierit por baniret e keij fshati vazhdojne te marrin sherbim shendetesor ne nje godine te rrenuar dhe me lageshtire.Banorët ankohen për mungesën e kushteve te qendrës sheëndetsore . Godina eshte lenë në harresë prej vitesh , mungon energjia elktrike , ujë e tualet, e gjitha në lagështireë e pa rikonstruksion.Qendran shëndetësore që është në shërbim të banorëve, është lënë në rrënim të plotë. Për shkak të kushteve që ka qendra shëndetësore, infermierja e fshatit detyrohet që të shkojë në çdo banesë për kryerjen e gjilpërave apo shërbimeve të tjera ndaj banorëve.

Ndërkohë që fshati Peshtan i Vogël është dhe pa shkollë, dhe fëmijët detyrohet që të çohen çdo ditë në qytet.

Infermierja Sude Fejzulla thotë se e ka denoncuar vazhdimisht gjendjen e qendrës shëndetësore, por nuk ka marrë përgjigje

S'KA KOMENTE