Qendra Europiane jep alarmin për Covid-19: Bëni kujdes! Në dhjetor dhe janar...

Qendra Europiane jep alarmin për Covid-19: Bëni kujdes! Në dhjetor dhe janar do të rishfaqet rrezikshëm

380
SHPËRNDAJE

“Në dhjetor dhe janar qytetarët janë të rrezikuar nga ngarkesa e rëndë virale”, kështu shprehet shefi i (ECDC), Andrea Amon i cili sqaron se dozat përforcuese të vaksinës Covid duhet të merren parasysh për të gjithë të rriturit.

Qendra Europiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) u bën thirrje shteteve anëtare të Bashkimit Europian të ndërmarrin veprime “urgjente” kundër rishfaqjes së epidemisë në Europë dhe rrezikut të një barre “shumë të lartë” shëndetësore në dhjetor dhe janar.
Shefi i ECDC, Andrea Amon tha gjithashtu në një deklaratë se dozat përforcuese të vaksinës Covid duhet të merren parasysh për të gjithë të rriturit, me përparësi atyre mbi 40 vjeç.

ECDC bën thirrje për një rritje të nivelit të përgjithshëm të vaksinimit në Bashkimin Europian dhe veçanërisht në vendet më të prapambetura.

“Ne duhet urgjentisht të përqendrohemi në plotësimin e vonesës së imunizimit, të rekomandojmë doza ‘përforcuese’ për të gjithë të rriturit” tha Andrea Amon në një video-mesazh.

Skenarët e fundit të ECDC “tregojnë se barra e mundshme mbi variantin Delta në Bashkimin Evropian do të rritet shumë në dhjetor dhe janar me një rritje të mëtejshme të vdekjeve dhe shtrimeve në spital në Evropë, përveç nëse masat e shëndetit publik tani janë marrë në lidhje me përpjekjet për të rritur numri i të vaksinuarve në popullatën e përgjithshme”.

ECDC beson se kufizimet e udhëtimit nuk do të kenë një efekt të rëndësishëm, pasi virusi është i pranishëm në të gjitha vendet e BE-së. Komisioni Evropian pritet të marrë parasysh rekomandimet e ECDC kur propozon ndryshime në përdorimin e certifikatave Covid brenda javës.

S'KA KOMENTE