Protesta të dhunshme në Itali, thirrje kundër certifikatës së vaksinimit

Protesta të dhunshme në Itali, thirrje kundër certifikatës së vaksinimit

77
SHPËRNDAJE

Në Itali, policia e Torinos ka nxjerrë 17 dekrete kontrolli ndaj protestuesve radikalë të cilët kanë kundërshtuar me forcë vaksinimin me shprehjen: “No Vax” gjithashtu kundërshtojnë edhe pasaportën e gjelbër “No Green pass”, të lidhur me kanalin e njohur social ‘Basta Dictatura’, një nga hapësirat më të rëndësishme të internetit në të mohuesve të Covid 19.

Kanali kishte qenë tashmë objekt i një urdhri për sekuestrimin gjyqësor si dhe i vendimit të mbylljes nga e njëjta kompani, për shkak të seriozitetit të përmbajtjes së publikuar. Operacioni u krye pas hetimeve të kryera nën drejtimin e Prokurorisë Publike të Torinos, një grup terrorizmi dhe subversioni. Aktivitetet komplekse që pasuan u kryen për disa javë duke monitoruar kanalin që është kthyer në qendrën kryesore të organizimit të protestave të dhunshme në të gjithë territorin kombëtar 24 orë në ditë.

Sipas mediave italiane, muajt ​​e fundit ‘Basta Dictatura’ kishte mbledhur dhjetëra mijëra abonentë, duke rezultuar në nyjen e lidhjes me të gjitha hapësirat kryesore të internetit të protestës, e karakterizuar nga një nxitje e vazhdueshme e urrejtjes dhe e kryerjes së krimeve të rënda. Përhapja virale e mesazheve ka shkaktuar shqetësime të konsiderueshme edhe në menaxhimin e rendit dhe sigurisë publike në sheshe. Të dyshuarit kishin marrë pjesë në bisedë, duke nxitur sistematikisht përdorimin e armëve dhe kryerjen e akteve të rënda të paligjshme ndaj zyrave më të larta institucionale, përfshirë kryeministrin Mario Draghi.

Përmbajtja dhe tonet ishin të acaruara, me referenca të qarta për “varje”, “pushkatime” si dhe aludime të drejtpërdrejta për “marshime të reja në Romë” dhe terrorizëm; mes të identifikuarve edhe subjekte që kishin promovuar bllokime autostradash dhe hekurudhash si dhe aktivistë që u bënë protagonistë të sulmeve në rrugë ndaj forcave të policisë të punësuara për shërbimet e rendit publik.

Nën shënjestrën e tyre ishin edhe policia, mjekët, shkencëtarët, gazetarët dhe personazhet e tjerë publikë të akuzuar për “skllavërim” dhe “bashkëpunim” me “diktaturën” aktuale. Vazhdimisht në shënjestër me ofendime të rënda ishte edhe ajo pjesë e popullsisë që duke u vaksinuar dhe duke respektuar rregullat e mbrojtjes personale ka pranuar të bëhet “skllav” i shtetit sipas tyre.

S'KA KOMENTE