Permbytjet e 12 dhjetorit nga Vjosa, komisioni i verifikimit konstaton dhjetra familje...

Permbytjet e 12 dhjetorit nga Vjosa, komisioni i verifikimit konstaton dhjetra familje me deme

133
SHPËRNDAJE

Pas permbytjeve te 12 dhjetorit nga lumi Vjosa ne fshatrat e Fierit ne Ferras , Cerven , Kafaraj, Kashisht , Hambar e Ade ,grupet e verifikimit ne terren te ngritura nga drejtoria e mbrojtjes civile kane permbyllur procesin e evidentimit te demeve ne terren

Sipas te dhenave paraprake nga drejtoria e mbrojtjes civile te bashkise Fier jane verifikuar ne terren 350 banesa te cilat u permbyten nga Vjosa dhe nga keto jane konstatuar deme ne orendi shtepiake ne 74 banesa. 

Pritet ne fund te ketij procesi te evidentimit te demeve komisioni ka kerkuae nga familjet e demtuara dokumentet plotesuese qe do tja paraqese keshillit te bashkise nga dhe do te behet demshperblimi.
Nderkohe pas permbytjeve ne tokat bujqeore ne mbi 100 ha sera te fermereve te Ferrasit, Cerven , Ade e Kafaraj ende nuk dihet fati i tyre nese do te perfitojne demshperblim

S'KA KOMENTE