Për të gjithë ata që do të hyjnë në Maqedoninë e Veriut!...

Për të gjithë ata që do të hyjnë në Maqedoninë e Veriut! Merret vendimi: Nuk nevojitet certifikatë vaksinimi

74
SHPËRNDAJE

Qeveria e Maqedonisë së Veriut në mbledhjen e sotme vendosi që të heqë detyrimin për të demonstruar në kufi një certifikatë vaksinimi/sëmundjeje për hyrje në vend. Tani, atyre që hyjnë në Maqedoninë e Veriut nuk u kërkohet të sjellin një certifikatë vaksinimi /sëmundjeje ose një test negativ për koronavirusin.

Javën e kaluar, Maqedonia e Veriut gjithashtu hoqi detyrimin për përdorimin e maskës në ambiente të mbyllura, duke përjashtuar transportin publik, spitalet, farmacitë dhe shtëpitë e të moshuarve.

Autoritetet shëndetësore të Maqedonisë së Veriut kanë vlerësuar se de-përshkallëzimi i vazhdueshëm i treguesve epidemiologjikë së fundmi ka bërë të mundur heqjen e masave kufizuese për ndalimin e përhapjes së koronavirusit.

Që nga fillimi i pandemisë së koronavirusit, në Maqedoninë e Veriut janë regjistruar 308.572 raste dhe 9.236 vdekje.

S'KA KOMENTE