Parlamenti voton ndryshimet kushtetuese me 106 vota pro

Parlamenti voton ndryshimet kushtetuese me 106 vota pro

79
SHPËRNDAJE

Ashtu sikundër pritej nuk ka surpriza në votim me 106 vota pro dhe 10 kundër parlamenti votoi sot për ndryshimet kushtetuese, ndërsa 6 deputetë kanë munguar në seancë.

Me shumicë votash parlamenti miratoi sot marrëveshjen e arritur mes maxhorancës dhe opozitës parlamentare, për të ndryshuar nenin  64 dhe 68 të Kushtetutës së Republikës, në të cilat synohet të ndalohen koalicionet parazgjedhore mes partive si dhe të vendoset një pragu për ndarjen e mandateve.

S'KA KOMENTE